Lunch | Kost och träning

Kost och träning

Annons

Lunch

005004

 

Efter att ha promenerat 2 timmar i Kärra så närmar det sig lunchdax. Jag steker kycklingfilèer i kokosfett, gör en kall yohurtsås på hot tahi chili sauce, cayennepeppar och lägger i en massa vitlök. Jag brukar köpa kokosfett och sedan

 delar jag den i småbitar och lägger bitarna i en glasburk. Jag ställer glasburken med kokosfettet bland mina kryddor och inte i kylskåpet för annars blir den så hård.

 

Värt att veta att kokosfett smälter om det är över 24 grader varmt och blir då olja. Den består till största delen av mättat fett, korta och medellånga fettkedjor. Kokosfett påverkar oss både inifrån och utifrån, det hjälper oss att hålla vikten, den höjer energiförbrukningen. De medellånga fettsyrorna är lättsmälta och förbränns snabbt eftersom de direkt tas upp och omvandlas till energi i kroppen. Fettet cirkulerar inte och lagras inte som kroppsfett.

På grund av den positiva effekten på ämnesomsättningen, används oljan av många som vill gå ner i vikt med bestående resultat.

http://www.kostradgivarna.se/2012/06/repris-vart-att-veta-om-kokosfett/#sthash.qQk55BE8.dpuf

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats